دکتر لیلا تدین / بیماری و مشکلات زنان / آیا پولیپ رحم خطرناک است؟
۴ دقیقه
پولیپ رحم

آیا پولیپ رحم خطرناک است؟

آنچه می خوانید...

آیا پولیپ رحم خطرناک است؟ این سوالی است که اکثر خانمها در رابطه با پولیپ رحم و مشکلاتی که ایجاد می کند میپرسند. در واقع پولیپ تومورهای کوچک و کشیده ای هستند که روی دهانه رحم رشد می کنند. دهانه رحم کانال باریکی در پایین رحم است که تا درون واژن امتداد پیدا می کند. دهانه رحم حفره رحمی و قسمت بالای واژن را به هم وصل می کند و به عنوان گذرگاه اسپرم برای بارور کردن تخمک عمل می کند. پولیپ این قسمت را چه برای دختر خانمها و چه برای خانم های متاهل درگیر می کند. در این مطلب قصد داریم هر آنچه که به شما در شناخت این مشکل کمک می کند را با بهره گیری از تجربیات خانم دکتر لیلا تدین بیان کنیم. دکتر لیلا تدین بهترین متخصص زنان در تهران است که انواع بیماری های زنان را درمان می کند.

پولیپ رحم چیست؟

پولیپ رحم چیست؟

پولیپ زاییده ای است که در سطح دهانه رحم رشد می کند. ساختارهای شکننده ای دارد و از ساقه هایی که ریشه در سطح دهانه رحم یا داخل کانال گردن رحم دارند، شروع به رشد می کند. یک خانم علاوه بر داشتن یک پولیپ دو یا سه پولیپ را به صورت همزمان داشته باشد.

شکل پولیپ رحم

پولیپ ها با رشد بیش از حد بافت آندومتر تشکیل می شوند.  آنها ممکن است گرد یا بیضی باشند و اندازه آن ها از چند میلی متر تا چند سانتی متر یا بزرگتر باشد. پولیپ های رحمی معمولا خوش خیم و غیر سرطانی هستند اما باعث ایجاد مشکلاتی در قاعدگی و باروری می شوند.

علائم

 دوره های نامنظم قاعدگی

جریان غیرمعمول و اختلال در چرخه قاعدگی

خونریزی یا لکه بینی در قاعدگی

لکه بینی واژن یا خونریزی بعد از دوران یائسگی

ناباروری یا عقیم شدن

علل بوجود آمدن آن چیست؟

افزایش سطح استروژن

التهاب مزمن دهانه رحم ، واژن یا رحم

گرفتگی رگ های خونی

سطح بالای استروژن

ملتهب شدن گردن رحم

عفونت باکتریایی

HPV

عفونت های مخمر

بارداری

سقط جنین

تغییرات هورمونی

دکتر لیلا تدین  متخصص زنان و جراح زیبایی زنان دارای بورد تخصصی زنان و زايمان از دانشگاه تهران، به بررسی و تشخیص بیماری های زنان می پردازد. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره  26329620 تماس بگیرید یا به صفحه اینستاگرام مراجعه کنید.

نحوه تشخیص

تشخیص پولیپ برای پزشک در طی معاینه روتین معمول لگن بسیار ساده و آسان است. پزشک در ابتدا رشد صاف و انگشتی روی دهانه رحم را بررسی می کند که قرمز یا بنفش به نظر می رسد. دو نوع پولیپ، خارج رحمی و غدد درون رحمی وجود دارد.

پولیپ های خارج رحمی از لایه سطح بیرونی سلول های روی دهانه رحم ناشی می شوند. در حالی که پولیپ های غدد درون ریز از غدد گردن رحم ناشی می شوند. رایج ترین نوع پولیپ مربوط به دهانه رحم هستند. زنان یائسه بیشتر به پولیپ خارج رحمی دچار می شوند. قبل از یائسگی هم احتمال بوجود آمدن غدد درون رحمی وجود دارد.

بیوپسی ها یا نمونه های بافتی از پولیپ ها گرفته شده و برای بررسی های بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می شوند. نتایج معمولا سلول های خوش خیم پولیپ را نشان می دهند. در موارد نادر سلول های غیر طبیعی یا الگوهای پیش سرطانی شناخته می شوند.

سوالات متداول

چه افرادی اغلب به پولیپ رحم مبتلا می شوند؟

پولیپ‌های رحمی در خانم هایی که بین 40 تا 50 سال سن دارند بیشتر از زنان جوان تر بروز می کنند. پولیپ ممکن است بعد از یائسگی رخ دهد اما به ندرت در زنان زیر 20 سال اتفاق می افتد.
در صورت اضافه وزن یا چاقی ، فشار خون بالا یا مصرف برخی داروها به خصوص داروی تاموکسیفن ، دارویی که برای معالجه سرطان پستان استفاده می شود ، احتمال ابتلا به پولیپ‌های رحمی ممکن است افزایش یابد. این افراد بیشتر در معرض ابتلا به پولیپ هستند.

چه عواملی باعث ایجاد پولیپ رحم می شود؟

دلیل دقیق شکل گیری پولیپ ها ناشناخته است ، اما اختلال و ناهنجاری در سطح هورمون ممکن است یک عامل باشد. استروژن که هر ماه در ضخیم شدن آندومتر نقش دارد ، به نظر می رسد با رشد پولیپ ها نیز ارتباط دارد.

کلام پایانی

در نهایت باید گفت پولیپ ها زاییده هایی هستد که در صورت رشد و گسترش می توانند مشکلات حادتری را برای شما ایجاد کنند. هر آنچه می توانست در این زمینه به شما کمک کند را در این مطلب بیان کردیم. در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید آن را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

دکتر لیلا تدین

جراح و متخصص زنان اخذ مدرک دكترای عمومی از دانشگاه علوم پزشكی تهران دريافت مدرك تخصصی جراح زنان و زايمان از دانشگاه علوم پزشكی تهران دارای بورد تخصصی زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + پانزده =

درخواست مشاوره رایگان!