میوم رحمی یکی از شایع ترین تومورهای رحمی است. حدود 20% زنان بیش از 35 سال مبتلا به میوم رحم می باشند اما در سن 35-45 سالگی شایع تر است و گاهی درسنین کمتر نیز دیده می شود و در سن 11سالگی نیز دیده شده است. تومورهای جدید به ندرت بعد ازسن یائسگی دیده می شوند. به دلایل ناشناخته میوم دربین زنان سیاه پوست بیش از زنان سفید پوست است. سابقا به میوم فیبروئید اطلاق می شد ولی فیبروم رحم منشآ عضلانی داشته (عضلات صاف) واز عناصر فیبرو سرچشمه نمی گیرد ولی اکنون لغت فیبرم در بین عموم مطرح شده. اما انواع میوم رحم کدام است؟
دکتر لیلا تدین جراح و متخصص زنان دارای بورد تخصصی زنان و زايمان از دانشگاه تهران، به بررسی و تشخیص بیماری های زنان می پردازد. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره 26329620 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.
ویژگی ظاهری میوم ها
میوم رحم ممکن است منفرد یا متعدد باشد و اندازه های آن از میکروسکوپی تا یک هندوانه متغیر است. بافت میوم سخت بوده و کپسول دار است و تولید ندول های کوچک و بزرگ می نماید که می توان آن را از بافت عضلانی رحم جدا کرد. دربرش سطح تومور، براق و سفید رنگ است و منظره ای شبیه منظره گرد باد دارد وبنابراین از عضلات اطراف به خوبی تشخیص داده می شود.
محل قرار گیری میوم رحمی
میوم ها ممکن است در جسم رحم بوده و یا در سرویکس باشد که جضور آنها در سرویکس شیوع کمتری دارد. زمانی که فیبروم خیلی بزرگ باشد ممکن است به مثانه فشار آورده و باعث انسداد مجرای ادرار ورتانسیون ادرار بشود و اگر چنین تومور بزرگی در سرویکس باشد و در حفره لگن فشرده می شود و بیرون آوردن آن بسیار مشکل است.
در زیر انواع میوم رحم را توضیح می دهیم.
انواع میوم ها
میوم ها از نظر قرار گیری آنها نسبت به دیواره رحم به سه گروه تقسیم می شوند:
- تومور زیر مخاطی : که درست زیر اندومتر است وآنرا بطرف جلو فشار می دهد و شامل 5% میوم ها است و ایجاد خونریزی می کند واحتیاج به هیسترکتومی دارد. اگر حتی قدری به جدار رحم چسبیده باشند را نمی توان با کورت خارج کرد و خطربروز دژنزاسیون سارکوم نیز دراین بیماران زیادتر است. بعضی تومورهای زیر مخاطی حتی با جثه بزرگ بدون پایه هستند.برخی تومورهای دیگر نیز در نتیجه انقاضات رحم پایه در می شوند وممکن است از سرویکس و یا حتی از واژن نیز خارج شوند.
- میوم داخل عضلانی : در دیواره عضلانی قرار گرفته و ارتباط زیادی با مخاط سروز ندارد. زمانی که بزرگ باشد و تعداد آنها زیاد باشد باعث بزرگ شدن رحم می شود.
- تومورهای زیر سروزی : مانند میوم های زیر مخاطی ممکن است بدن پایه و یا پایه دار باشند. گاهی رگ های وریدی بزرگ و زیر سطح آن ممکن است پاره شده و خونریزی شدید زیر صفاق ایجاد شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد درمان فیبروم رحم به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.
با تشکر. مدیریت سایت دکتر لیلا تدین جراح و متخصص زنان
4 پاسخ
سلام وخسته نباشین من میوم ۴۲میلی درقدامی رحم دارم بایدعمل کنم یاکورتاژخیلی استرس دارم ممنون اگ ج بدین
سلام عزیزم تماس بگیرین و تشریف بیارین برای معاینه
۰۲۱-۲۲۳۳۷۳۰۱ – ۰۲۱-۲۶۳۲۹۶۲۰
سلام من میوم ۴۲میلی دارم چیکارمیشه کرد
سلام تماس بگیرین برای رزرو وقت مشاوره و آزمایشهاتون رو همراهتون داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۳۷۳۰۱ – ۰۲۱-۲۶۳۲۹۶۲۰